Ellips Pool logotyp

Följ oss!

Pooltak

Skötselråd för pooltaket.

Håll taket snöfritt under vintern för att undvika belastningsskador. Håll skenorna rena från löv och skräp för så att hjulen alltid löper fritt. Öppna och stäng taket med varsamhet. Takets delar är gjorda för att positionera och fixera sektionerna, inte för att bromsa eller stoppa sektionerna. Vid rengöring, använd bara fönsterputs utan ammoniak. Behandla rörliga delar som lås och fjädrar med WD40 eller liknande produkt ett par gånger per år.

Problem med öppning eller stängning av pooltaket.

Kontrollera att innermåttet mellan skenorna är korrekt. Mät vid på flera ställen med cirka en meters mellanrum. Är pooltaket monterat på ett trädäck? Trä är ett levande material. Måtten kan ha förändrats sedan montering. Åtgärda måtten enligt ritningen som medföljde pooltaket. Kontrollera att skenornas underlag är plant, att skenorna är parallella och att de är ordentligt fästa i underlaget. Skapar skenorna i? Då kan vindhakarna behöva justeras. Det utförs enklast i samband med bad inifrån pooltaket. Vid vindsäkring måste alla sektioner vara fixerade och låsta, och alla öppningsbara detaljer våra stängda och låsta. Panelens gummilist kan på grund av termisk expansion glida ur gummilisten. Om detta händer, spreja med fönsterputs (utan ammoniak) och tryck tillbaka gummilisten.

relaterade produkter

Inget är viktigare än rent vatten. Välj rätt kemikalier och tillbehör som håller badvattnet kristallklart och anläggningen fräsch.

Tillbehör för bad och bassäng

Poolshop.se – öppnar inom kort