Ellips Pool logotyp

Följ oss!

Search
Close this search box.

Trasig elvärmare

Jag misstänker att vår elvärmare har slutat att fungera. Vad kan jag göra?

Det går inte att känna på elvärmare om den fungerar, den blir aldrig varm. Poolvattnet kyler mycket effektivt! En 6 kWh elvärmare värmer en 4 x 8 m pool max en grad /dygn. Om det är kallt ute, poolen saknar isolering och poolskydd så är det inte säkert att temperaturen höjs alls!

  • Misstänker ni att värmaren inte fungerar finns inte mycket att göra utan någon som har elbehörighet som kan mäta upp den. Det du kan göra är att kolla så ingen säkring gått i huset eller att överhettningsskyddet löst ut. Då trycker du in återställningsknappen. Åker den ut igen inom kort så är det något annat fel, då måste elektriker kontrollera så inte överhettningsskyddet, termostaten, flödesvakten är trasigt eller att elpatronen är bränd.
  • Man måste även kolla så vattenflödet fungerar normalt så inte värmaren står utan eller med för liten vattengenomströmning så den blir för varm.
  • Finns inte flödesvakt inbyggt i systemet så är risken mycket stor att elvärmaren går sönder i förtid. Det räcker med att backspola poolen utan att slå av värmaren så kan den haverera. Att montera en flödesvakt kan spara mycket pengar och besvär!
  • Elvärmare skall ALLTID monteras i vattenlås!

relaterade produkter

Inget är viktigare än rent vatten. Välj rätt kemikalier och tillbehör som håller badvattnet kristallklart och anläggningen fräsch.

Tillbehör för bad och bassäng

Poolshop.se – öppnar inom kort